Tre nye indsatser skal forbedre børn og unges mentale trivsel

Foto: Dette billede er genereret ved hjælp af kunstig intelligens (AI) og er udelukkende beregnet til at illustrere indholdet i artiklen..
dato

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget tre nye initiativer for at forbedre børn og unges mentale trivsel. Disse initiativer er en del af signaturprojektet "Børn og Unges mentale trivsel", som blev vedtaget i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2023.

Det første initiativ er individuel vejledning og unge-guider. Dette initiativ er rettet mod unge i udskolingen, der oplever usikkerhed omkring identitet og uddannelsesvalg. Individuel vejledning vil blive tilbudt til alle unge i grundskolen fra 8. klasse, og unge-guide-ordningen vil blive styrket.

Det andet initiativ er fritidsmentorer og et godt fritidsliv. Dette initiativ er rettet mod unge i alderen 16-25 år, der har barrierer for at have et meningsfuldt fritidsliv. To fritidsmentorer vil blive ansat for at hjælpe unge ind i relevante fællesskaber.

Det tredje initiativ er en øgning af aldersgrænsen i Ungdomsskolen. Fra 1. april 2024 vil Ungdomsskolen i Faaborg-Midtfyn kunne benyttes af unge til og med det 24. år.

Borgmester Hans Stavnsager udtaler, at han glæder sig til at se, hvordan initiativerne vil virke i praksis, og understreger, at de unge selv har spillet en stor rolle i processen.


https://www.fmk.dk/nyheder/nyheder-2024/tre-nye-indsatser-skal-forbedre-boern-og-unges-mentale-trivsel/
Kilde: Faaborg-Midtfyn Kommune